nedelja, 8. marec 2009

Umetnost staranja po Grünu

Od petka, 6. do nedelje, 8. marca 2009 se bo na povabilo Celjske Mohorjeve družbe in Zavoda Antona Martina Slomška na obisku v Sloveniji mudil benediktinski pater Anselm Grün, ki mu pravijo tudi »Pater Osrečevalec«.


Z leve: Anselm Grün, Angelca Kadunc, Ivan Janez Štuhec

Predavanje o Visoki umetnosti staranja, tako je naslovil tudi knjigo, ki jo v Mohorjevi družbi nameravajo kmalu izdati, je Anselm Grün imel v Domu sv. Jožefa v Celju, kjer je potekalo tudi predavanje Živi kar si-biti ženska in moški v svoji poklicanosti. V Mariboru je predaval o Prebujanju življenja v človeku. Pred tem je o Psihoanalizi in krščanski duhovnosti predaval v Cankarjevem domu v Ljubljani. Obisk je zaključil z nedeljskim maševanjem v mariborski stolnici.


Dom za starejše sv. Jožef v Celju

Anselm Grün se je rodil 1945 v Nemčiji, kjer tudi danes živi in dela. Študiral je teologijo in ekonomijo. Strokovno izhaja iz psiholoških izhodišč Carla Gustava Junga (1875–1961). Napisal je okrog 200 knjig s krščansko duhovno vsebino. Šestnajst je prevedenih tudi v slovenski jezik. Knjige, predavanja in tečaje, ki se jih vsako leto udeleži več deset tisoč ljudi, posveča vprašanjem, s katerimi se srečuje moderni človek. Iskan in cenjen je tudi kot duhovni spremljevalec.

Zvočni posnetek predavanja: Umetnost staranja.


.