četrtek, 11. junij 2009

Povezujmo generacije

Lions klub Ljubljana Barje je na Ljubljanskem gradu, pod pokroviteljstvom župana Zorana Jankovića in Mestne občine Ljubljana, že tretjič zapored organiziral dobrodelno prireditev namenjeno povezovanju generacij, predvsem pa starejšim.

Na njej je predsednica Lions kluba Barje Marija Triplat podelila vrednostni ček za nakup računalniške opreme za Dnevni center aktivnosti za starejše na Ajdovščini v Ljubljani, ki bo dokončan in odprt v juliju 2009.



Skupaj z družbo informacijskih tehnologij ISA.IT d.o.o iz Ljubljane pa bodo Dnevnemu centru aktivnosti za starejše na Gosposvetski ulici, enoti Kolezija v Domu starejših občanov Vič Rudnik in enotama Poljane in Tabor v Domu starejših občanov Center z desetimi prenosnimi računalniki omogočili izobraževanje 'Spoznajte računalnik'. Vsakemu od navedenih so podarili simbolični ček v vrednosti 950,00 €.



Prireditev se je pričela z uradnim nagovorom župana Zorana Jankovića, gospoda Borisa Žnidariča, guvernerja Distrikta 129, sledil je nagovor predsednice Lions kluba Ljubljana Barje Marija Triplat in predsednika Mestne zveze upokojencev Marjana Sedmaka.

Dogodku se je pridružil tudi prvak stranke DeSUS in minister v Vladi Republike Slovenije, gospod Karl Erjavec in Tone Fornezzi-Tof, novinar Nedeljskega Dnevnika



Dobrodelno prireditev je spremljal bogat kulturni spored v katerem so nastopili, Papirniški pihalni orkester Vevče, s svojimi glasbenimi nastopi pa so ga zaznamovali tudi učenci iz osnovnih šol Tone Čufar in Ledina ter Akademska folklorna skupina France Marolt.


Po humorističnem nastopu Karla Erjavca in novinarja Toneta Fornezzi-Tofa, je nastopila tudi priljubljena pevka Alenka Godec. Na stojnicah pa so svoje raznolike izdelke predstavili osnovnošolci, aktiv kmečkih žena iz Most, upokojenci iz DCA in podjetja.


Jera Grobelnik, vodja DCA in Marija Triplat, predsednica Lions kluba Barje. Foto: Janez Platiše
.