ponedeljek, 28. september 2009

Zobozdravniki: vse je v zraku

O stavki zobozdravnikov, ki so jo ti zaradi nestrinjanja s spremembo zakonodaje napovedali za 1. oktober, bo sindikat na seji odločil v 48 urah.To je po srečanju z ministrom za zdravje Borutom Miklavčičem dejala predsednica Sindikata zobozdravnikov Slovenije Dens Alenka Krabonja. Po Miklavčičevih besedah je bil današnji sestanek konstruktiven.



"Danes smo se pričeli dogovarjati o reševanju težav, ki so se nabirale vrsto let," je pojasnila Krabonja. Ob tem je dodala, da se niso pogovarjali o protestu, ampak o rešitvah. Na vprašanje, ali je stavka še vedno v zraku, je odgovorila: "Tudi rešitve so v zraku, vse je v zraku." "Mislim, da se bodo začele stvari premikati v dobro zavarovancev in v dobro zobozdravnikov, ki delamo z njimi," je ocenila predsednica Densa.

Po besedah ministra Miklavčiča je bil ključni dogovor srečanja, ki so se ga poleg zobozdravniškega sindikata udeležili tudi predstavniki Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva ter Zdravniške zbornice Slovenije, da so imenovali komisijo, ki bo 17. oktobra začela pripravljati normative in standarde v slovenskem zobozdravstvu. Ti bodo "osnova za neko jasno ločitev, kaj je tisto, kar plačamo iz javnih sredstev, kar plačamo iz sredstev prostovoljnega zavarovanja in kar mora zavarovanec poravnati sam", je pojasnil minister.
.