sobota, 24. oktober 2009

Dan družine

Civilna iniciativa Za družino in pravice otrok je na Prešernovem trgu pripravila prvi Dan družine na katerem se je zbralo okoli 3000 ljudi, ki so prišli tudi iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske. Mariborski nadškof pomočnik Anton Stres je poudaril, da je družina zgrajena na ljubezni med moškim in žensko. Pripravili in podpisovali so tudi peticijo, ki jo bodo poslali slovenski vladi.



V nadaljevanju je Anton Stres, ki je tudi predsednik Komisije za Pravičnost in mir pri SŠK dejal : »Mi verjamemo v družino, ker vemo, Civilna iniciativa, da je družina, zgrajena na zakonski zvezi med možem in ženo, nepogrešljiva zibelka življenja in ljubezni, nosilka upanja in prihodnost« in nadaljeval, »danes družina pogosto ni več takšna, kot bi morala biti. Toda če družina zaradi takšnih in drugačnih okoliščin kdaj zaide v težave, iz tega pa po njegovem nikakor ne sledi, da jo smemo še bolj teptati in jo omalovaževati, ter si domišljati, da so druge oblike skupnega življenja bolj obetavne.«



V podporo takšni družini je civilna iniciativa Za družino in pravice otrok pripravila tudi peticijo, s katero od vlade zahtevajo predvsem, da se v družinskem zakoniku ohrani zakonska zveza kot skupnost moža in žene, družina pa kot življenjska skupnost očeta, matere in otrok. Od vlade tudi pričakujejo, da bo krepila in ohranjala vrednoto zakonske zveze in družine, še posebno v času gospodarske krize. Če jih vlada ne bo poslušala, so napovedali možnost referenduma.



PRVI DAN DRUŽINE V SLOVENIJI - diaprojekcija

.