petek, 23. oktober 2009

Vse pripravljeno za 14. Ljubljanski maraton

V Ljubljani tečejo še zadnje priprave za 14. maraton. V soboto 25. oktobra bodo nastopili tekači v mlajših kategorijah, v nedeljo pa bodo tekli poklicni in rekreativni dolgoprogaši. Na vseh preizkušnjah in v vseh starostnih kategorijah bo sodelovalo skoraj 20.000 tekačev. Nagrada KD Skladi za najstarejše udeležence maratona in polmaratona.


Tečejo še zadnje priprave. Start in cilj je pred parlamentom.

Tekmovanje se bo v nedeljo pričelo ob 8.30 uri z rekreativnim tekom Polet in nadaljevalo ob 10.20 uri s pozdravom župana g. Zorana Jankoviča, ki bo ob 10.30 uri izstrelil startni strel za maraton in pol maraton. Na maratonu bo nastopilo 1.119, na polmaratonu 6.308, na 9,2 km dolgi preizkušnji pa 5.841 tekmovalcev in tekmovalk.

Prireditelji so začrtali novo traso, ki je bistveno boljša, ker je bolj ravna, širša in lažja. Omogoča hitrejši tek in lahko pričakujemo nov najboljši rezultat ljubljanskega maratona, katerega proračun letos znaša 530.000 evrov.


Predstavitev vrhunskih maratoncev na MO Ljubljana.

Na 42 km bodo nastopili bodo številni afriški tekmovalci, glavni favoriti pa so po pričakovanju Kenijci. V moški konkurenci naj bi najboljši tekli okoli 2 uri in 10 minut. Organizatorji so priskrbeli tudi štiri atlete, ki bodo skrbeli za ritem najboljših tekačev. Tekel bo tudi prvi zmagovalec in legenda ljubljanskega maratona Roman Kejžar. Glavna kandidatka za zmago v konkurenci nežnejšega spola je Kenijka Caroline Cheptonui Kilel.


Vrhunske maratonce je pozdravil tudi župan Zoran Janković.

Na letošnjem 14.Ljubljanskem maratonu bo družba KD Skladi posebej nagradila najstarejše udeležence maratona in polmaratona. Trije najstarejši tekači in tri najstarejše tekačice v obeh tekih, ki bodo prispeli do cilja, bodo prejeli 180 evrov kot vlogo v izbran investicijski sklad KD. Pogoj za prejem nagrade je uvrstitev na listo neuradnih rezultatov po koncu teka.
.