petek, 4. december 2009

Prostovoljcem podelili plakete Državnega sveta Republike Slovenije

Ob mednarodnem dnevu prostovoljcev, ki ga praznujemo 5. decembra je predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem v letu 2009 podelil plakete Državnega sveta Republike Slovenije. Predstavitev prostovoljnega dela v nevladnih organizacijah.Slovesnosti se je udeležil tudi mag. Franc Hočevar, svetovalec predsednika Republike Slovenije.



Prejeli so jih: Tjaša Andree Prosenc, Jože Berlec, Franc Bivic, Anton De Costa, dr. Miha Janc, dr. vet. med., up. prof., prof. dr. Pavle Kornhauser, Janko Kušar, Marija Lamut, Biserka Marolt Meden, Jože Melanšek, Marjan Pintarič, Aleksander Stančič, Anica Svetina in Franc Špegel.

Plaketo za najzaslužnejšega prostovoljca Državni svet vsako leto podeljuje posameznim prostovoljcem za njihovo delo na področju vzgoje, vpliva na okolico in razvoja dejavnosti, napredka organizacije, humanosti, medčloveških odnosov, pripravljenosti nuditi pomoč pomoči potrebnim, delo pri razvoju civilne družbe v Sloveniji in širši razvoj Slovenije.



Udeležence je slavnostno nagovoril predsednik Državnega sveta mag., Blaž Kavčič, ki je med drugim dejal: »Današnji nominiranci prihajate iz različnih področij in različnih okolij, vsem pa je skupen velik prispevek k razvoju in ugledu prostovoljnih društvenih dejavnosti. Vsem je skupen entuziazem in nesebična predanost za delo v dobrobit drugih.«

Pred podelitvijo plaket je potekala predstavitev dela nevladnih organizacij v naši državi.
.