petek, 22. januar 2010

Sejem Turizem in prosti čas je odprt

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je odprl vrata sejem Turizem in prosti čas – TIP, Salona plovil in poslovne borze Conventa, ki je največja promocija turizma pri nas in bo odprt do nedelje 24. januarja. Na prvih dveh prireditvah svojo ponudbo turističnih destinacij iz Slovenije in tujine ter idej za aktivno preživljanje prostega časa predstavlja 150 razstavljavcev iz 13 držav. Conventa, 2. borza ponudbe in povpraševanja kongresne dejavnosti za področje JV Evrope, pa kot poslovni dogodek zaprtega tipa beleži več kot 200 tujih in slovenskih vabljenih gostov, katerim svojo ponudbo predstavlja več kot 110 podjetij.



V imenu pokrovitelja, Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije, je sejem uradno odprl mag. Marjan Hribar, direktor Direktorata za turizem. Poudaril je pomen skupne promocije slovenskega turizma ter za leto 2010 napovedal nekaj zahtevnih, inovativnih in jasno ciljanih akcij, ki bodo prispevale k ohranjanju višine prihodka iz turizma kljub neugodnim gospodarskim razmeram tudi letos.



Na sejmu se kot krovna nacionalna turistična organizacija za promocijo Slovenije kot turistične destinacije predstavlja tudi Slovenska turistična organizacija (STO). V njenem imenu je vse navzoče na otvoritvi nagovoril mag. Dimitrij Piciga. STO na sejmu predstavlja Slovenijo v skladu z aktualnimi trendi v turizmu kot zeleno destinacijo, ki je blizu doma in blizu srca in odkriva stranske poti prek projekta Na lepše! Kot je poudaril mag. Piciga, je bilo lani za sedem odstotkov več prihodov in nočitev domačih turistov.



Sejem spremlja pester obsejemski program. V petek 22.januarja je bil večer I feel Slovenia na na katerem so bile podeljene nagrade za najboljše fotografije v okviru projekta Poslikajmo Slovenijo.


.