torek, 9. november 2010

Ambijet - 21. sejem pohištva

Sejem pohištva Ambient je v Sloveniji največja prireditev s področja notranje opreme. Letos razstavlja 309 podjetij iz 25 držav. Odprla ga je mag. Darja Radić, ministrica za gospodarstvo Republike Slovenije, ki je podelila nagrado za najboljši izdelek med deseterico najboljših, ki jih po izboru posebne mednarodne komisije podeljuje Gospodarsko razstavišče. To je sedežna garnitura Orca iz tovarne opreme TOM, ki jo je oblikoval Ernest Nograšek. Na otvoritvi so podelili še nagrado Zlata vez, ki jo skupaj z organizatorjem podeljuje Združenje lesne in predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije.


Prvo nagrado Zlata vez je prejel Primož Vrečko iz Panles trade d.o.o. za kuhinjo Zoja.

Nagrado Zlata vez, ki jo podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesne in predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije, za nov, javnosti še ne predstavljen izdelek za oblikovalsko izvirnost, tržno prodornost in celovito zasnovo, je letos prejelo podjetje Panles trade d.o.o. za kuhinjo Zoja, avtorja Primoža Vrečka. Dobitnik druge nagrade je podjetje Maremico d.o.o. za Hibridno modularno ležišče, avtorjev Valentina in Emila Marinška. Tretjo nagrado pa je prejelo podjetje Rujz design d.o.o. za spojno okovje Spoj, avtorja Aleksandra Praznika.


Izmed desetih je najvišjo oceno in nagrado Top Ten prejel Ernest Nograšek iz tovarne opreme TOM d.d. za zofo ORCA.

Nagrade Top Ten je izbrala mednarodna komisija. Izbrala je izdelke, ki imajo najboljše sistemske rešitve, najbolje združujejo inovativen pristop, funkcionalnost in tehnološko oziroma likovno kakovost. Najvišjo oceno in nagrado je prejela sedežna garnitura ORCA, ki so jo izdelali v TOM tovarna opreme d.d. , avtor je Ernest Nograšek. V utemeljitvi so zapisali: »Sedežna garnitura Orca spodbuja uporabnika k odkrivanju nove socialne interakcije in s tem nove položaje sedenja. Rešitev omogoča enostavno spreminjanje postavitev. Skozi oblikovalsko razmišljanje je jasno izražena glavna ideja izdelka, ki je tudi cenovno dostopen.«


Ministrica si je z zanimanjem ogledovala nagrajene izdelke.

Top ten nagrade so prejeli še: MIZARSTVO URBANIJA, Marko Urbanija s.p., Urbana kuhinja, avtorja: Lena in Tomaž Krušec, SVEA lesna industrija d.d., Kuhinjo Villa, avtor: Darko Šurina, ODEJA d.o.o., Kolekcija Illusion, avtorica: Andreja Cegnar, ODEJA d.o.o., Igralne podloge Zoo, avtorica: Lili Panjtar, LIP RADOMLJE, d.d., Otroška posteljica Dreamy , avtorja: Asto Dvornik, Gregor Zupan, TRGODOM NO. 1, d.o.o., recesijska zibka, avtor: Klemen Rodman, MIZARSTVO BOLČIČ, Mitja Bolčič s.p., Kolekcija masivnega pohištva RUJ, avtor: Toni Kancilija, MAREMICO, d.o.o., Hibiridno modularno ležišče, Maremico, avtorja: Valentin in Emil Marinšek in AMBIENTI D. C., d.o.o., Indukcijski komplet za kuhanje Multiplo-Scholtes.

Sejem bo odprt od 9. do 14. novembra. Odpre se ob 1o. uri in zapre ob 20. uri. Zadnji dan pa bo sejem odprt le do 18. ure.
.