sreda, 17. november 2010

Ljudje odprtih rok 2010

Revija Naša Žena je podelila že 17. nagrade in priznanja Ljudje odprtih rok. Komisija Naše žene je za dobrotnike leta 2010 izbrala dekleta in fante z učiteljico Martino Ozimek, darovalec leta je postal Vincenc Draksler. Za izjemno osebnost so izbrali Matica Munca, medtem ko je dobri človek leta 2010 po izboru bralcev postala Vesna Grižon.



Z leve: Matic Munc, Marta Krpič, glavna in odgovorna urednica Naše žene, Vincenc Draksler, Martina Ozimek, Vesna Grižon in minister Ivan Svetlik.

V uredništvo Naše žene so letos do konca junija prejeli več kot petdeset predlogov za ljudi odprtih rok. Izbrali so šestindvajset posameznic, posameznikov in skupin ter jih uvrstili v tako imenovani finale.

Zahvalne listine sta podelia minister dr. Ivan Svetlik in Marta Krpič, glavna in odgovorna urednica Naše žene. Na sliki: Minister Ivan Svetlik in Marta Krpič Vesni Grižon izročata zahvalno listino.
Prireditev je z glasbo popestril Oto Pestner, vodila pa jo je Ida Baš.

IZJEMNA OSEBNOST LETA 2010 je Matic Munc, strokovnjaka za psihosocialno pomoč iz Ljubljane, ki je velik zagovornik otrok in mladostnikov ter vseh, ki živijo na robu naše družbe.

DAROVALEC LETA 2010 je Vincenc Draksler iz Kranja, ki zdaj živi v Švici. Svojo filozofijo in prakso darovanja povezuje s tem, da sam ni imel pravega otroštva, in ker nima svojih otrok, se posveča drugim.

DOBROTNIKI LETA 2010 so postali dekleta in fantje z učiteljico Martino Ozimek, ki delujejo v Projektu za prostovoljno in ustvarjalno delo mladih na OŠ Stranje iz Stahovice pri Kamniku.

DOBREGA ČLOVEKA LETA 2010 so z glasovnicami izbrali bralci in bralke Naše žene. Največ glasov je prejela Vesna Grižon iz vasice Krkavče pri Kopru, ki je dolgoletna predsednica društva Sožitje obalnih občin.


Nina Osenar z zahvalno listino.

ZAHVALNE LISTINE SO PREJELI TUDI: NINA OSENAR iz Vrhpolja pri Kamniku, MAJDA ARH SEVŠEK iz Leskovca pri Krškem, ULA KOČEVAR iz Metlike, DRUŠTVO OSTRŽEK s Primskovega, HUMANITARNO DRUŠTVO MATERINA DUŠICA iz Pilštanja, KRKA, D.D. TOVARNA ZDRAVIL iz Novega mesta, ZVEZDANA BAJC iz Novega mesta, ROŽMARINKE iz Ljubljane, ELICA GUZELJ iz Ljubljane, MARIJA MAROLT iz Ljubljane, JOŽICA KOLARIČ iz Slovenskih Konjic, MARIJA JERELE iz Novega mesta, JADRANKA BENCAK iz Trbovelj, ORLANDA NORČIČ iz Izole, ZALKA KLEMENČIČ iz Bereče vasi, VALI GLAVIČ TRETNJAK z Loga pri Brezovici, KARMEN BEGUŠ iz Podbrda, NIKOLINA ROZMAN iz Naklega, ROZI TERNIK iz Radelj, ORGANIZATORJI AKCIJE 'OČISTIMO SLOVENIJO V ENEM DNEVU'. ROTARACT KLUB Ljubljana in LIONS KLUB Ljubljana.
.