ponedeljek, 14. marec 2011

V Krškem nova stanovanja za upokojence in starejše

V Krškem, na Leskovški cesti 33, so 9. marca 2011 predali namenu 21 oskrbovanih najemnih stanovanj za upokojence in starejše. Trak sta svečano prerezala direktor Nepremičninskega sklada PIZ g. Florijan Bulovec in župan Občine Krško g. Franc Bogovič. Dodeljenih je že 16 stanovanj. Oddano je že 16 stanovanj. Polovico novih stanovalcev je iz Krškega in okolice. Ostali so iz drugih krajev Slovenije, ki so si želeli vrniti v domače okolje.



Občina Krško je na zemljišču, na katerem stoji stavba, v korist Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja ustanovila neodplačno stavbno pravico za dobo 99 let in ga oprostila plačila komunalnega prispevka. Zato imajo prednost pri najemu občani Občine Krško, najemnine pa so zaradi nižjih stroškov investicije nižje, kot bi bile sicer.



Objekt obsega štiri etaže. V njem je 21 stanovanj. Od tega je15 stanovanj s 50 kvadratnimi metri površine, ki obsegajo ločen prostor za bivanje s kuhinjo, spalni del, kopalnico, balkon in shrambo. Mesečna najemnina znaša približno 205,00 evrov

Dve stanovanji površine sta veliki 57 kvadratnih metrov
in obsegata predprostor, ločen prostor za bivanje s kuhinjo, spalni del, kopalnico, balkon in shrambo. Najemnina znaša približno 230,00 evrov.

Štiri stanovanja merijo med 57 – 60 kvadratnimi metri in obsegajo ločen prostor za bivanje s kuhinjo, spalni del, kopalnico, balkon in shrambo. Najemnina za stanovanje s 60 kvadratnimi metri znaša približno 245,00 evrov.



V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo po dejanski porabi zaračunali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo in vodo, kanalščino, odvoz smeti, RTV prispevek, skupni obratovalni stroški hiše, stroški storitev osnovne in socialne oskrbe ter stroški za 24 telefonsko nujno pomoč (klic v sili) in morebitni drugi stroški v zvezi z uporabo stanovanja. Najemniki bodo lahko proti plačilu naročili storitve oskrbnika.



Objekt je opremljen z dvigalom, v prvi etaži so shrambe, kolesarnica in pralnica, v kateri bosta najemnikom na voljo za uporabo pralni in sušilni stroj. V drugi etaži je pri vhodu skupni prostor za druženje. Ob objektu je za najemnike in njihove obiskovalce na voljo 19 zunanjih parkirnih mest.



Vsa stanovanja imajo balkon in shrambo, ter opremljeno kuhinjo (kuhinjski elementi, hladilnik z ločenim zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in kopalnico (arhitekturno prilagojena bivalno oviranim osebam). V vsakem stanovanju je izvedena inštalacija za priključitev klimatske naprave, pomivalnega in pralnega stroja ter televizijskega sprejemnika (kabelska TV in skupinska antena), telefona in interneta.

Za podrobnejše informacije se obrnite na Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.,Mala ulica 5, Ljubljana, telefon: 01/ 300 88 11
spletna stran: www.ns-piz.si, e-pošta: info@ns-piz.si
vir:ns piz
.