ponedeljek, 4. julij 2011

Fotografinja Alenka Slavinec razstavlja v Križankah

V Viteški dvorani Križank so v okviru Festivala Ljubljana odprli fotografsko razstavo SLOVENIA IN US, Lipizzaner Horses by Alenka Slavinec. Do 14. julija 2011 bo na ogled 20 fotografij lipicancev, ki so jih navdahnili prelomni dogodki 20-letne zgodovine naše države. Odprtje razstave je pospremila avtorska glasba Žana Tetičkoviča, na ogled pa je postavljen tudi unikaten okvir Srečka Molka, ki simbolizira lipicance.


Fotografska razstava SLOVENIA IN US Lipizzaner horses Alenke Slavinec je bila prvič predstavljena v Washingtonu. Razstava ne predstavlja le Lipice kot kulturne dediščine, ampak tudi zaznamuje 20 let samostojne Slovenije. Dvajset fotografij pomeni 20 let in vsako leto je opredeljeno z najpomembnejšim dogodkom iz slovenske politike. Gledalec dobi informacijo o tem, kdaj se je Slovenija osamosvojila, postala članica ZN, EU … V samem naslovu je več pomenov, ljubezen v meni, ljubezen v Ameriki, Slovenija v meni in Slovenija v Ameriki.




















Na Peklenskem dvorišču Križank pa je povabljence pozdravil beli lipicanec, eden od modelov razstavljenih fotografij. Skupaj z njim so z leve: Žan Tetičkovič, Srečko Molk in Alenka Slavinec.
.