sobota, 17. september 2011

Nogomet - Olimpija proti Domžalam zmagala 3:1

Olimpija je v 9. krogu Prve lige v Ljubljani premagala Domžale s 3:1 (2:1) in se na prvenstveni lestvici povzpeli na drugo mesto.

Domžalčani so bili spet zelo oslabljeni, zaradi poškodb je manjkalo kar 14 igralcev (med njimi tudi Darko Topić, Rok Hanžič, Ivan Knezović, Darko Zec, Tadej Apatič, Marko Drevenšek, Amer Krcić, Slobodan Vuk ...), prav tako pa je imel nekaj težav s sestavo moštva strateg domačih Dušan Kosić, ki zaradi poškodb in kazni ni mogel računati na peterico (Saša Ranić, Antonio Delamea Mlinar, Đorđe Ivelja, Anej Lovrečič, Blaž Božič). Obe ekipi pa sta imeli v svoji začetni enajsterici novinca: pri Olimpiji je bil to Denis Lidjan, pri Domžalah Mate Selak.



Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so imeli pobudo, si pripravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa povedli, ko je po kotu z glavo zadel Milan Anđelković. Po zadetku so se prebudili tudi gosti in začeli pritiskati proti domačim vratom, Elvis Džafić je imel tudi nekaj del

V 29. minuti pa je bil nemočen, ko je Mitja Zatković s skoraj 30 metrov natančno meril in izenačil na 1:1. Toda Ljubljančani so hitro spet povedli. Po priložnosti Filipa Valenčiča, ki je meril malce premalo natančno, je v 36. minuti Vršič mojstrsko s "škarjicami" ugnal Nejca Vidmarja za 2:1.



















V drugem polčasu je bila igra manj dinamična. Spet so imeli vsaj uvodoma žogo več v svojih nogah domačini, gosti pa so čakali na protinapade. Gledalci so lahko videli nekaj obetavnih akcij na obeh straneh, toda zaključni streli še zdaleč niso bili tako nevarni in natančni kot v prvem polčasu.

V 76. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko Bobana Jovića, a je niso dobili, zato pa so jo v 83. minuti Ljubljančani, ko je žogo z roko v kot preusmeril Lamine Diallo. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Vršič in dokončno odločil zmagovalca.
.