petek, 23. september 2011

Priprave na upokojitev in aktivno življenje po upokojitvi

V ljubljanskem Cankarjevem domu bo v okviru 11. Festivala za tretje življenjsko obdobje, Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije, s sodelovanjem Ministrstva za javno upravo organizirala okroglo mizo Priprave na aktivno življenje v času upokojitve. Okrogla miza bo v sredo, 28. septembra 2011, v konferenčni dvorani M2 s pričetkom ob 11.00 uri.

Delavke in delavci, ki so se udeležil priprav na upokojitev in aktivnega življenja po upokojitvi.



Moderator okrogle mize bo mag. Tone Kladnik. Dosedanje praktične izkušnje tega pilotskega projekta bodo z izmenjavo izkušenj predstavili Branka Knific, predsednica ZDSGS, Petra Cerinšek, vodja projekta, Majda Hrovat, koordinatorka nacionalne mreže, sodelovanje s podjetji, ter Miha Ulčar in Špela Turk, predstavnika Ministrstva za javno upravo, ki projekt financira.

Pri pripravah na upokojitev je potrebno tudi individualno delo.


















Na okrogli mizi bodo sodelovale tudi prostovoljke Blanka Kositer iz Medgeneracijskega društva za samopomoč Drava, voditeljica v skupini Nove KBM Maribor, Marija Dukić iz Medgeneracijskega društva Jesenski cvet, voditeljica v skupini podjetja Tosama in predstavnica podjetja Tosama, članica skupine Bombažki iz Tosame.

V projektu pri katerem sedaj sodelujejo Tosama d.d., Mercator d.d., Nova KBM d.d., MDS Drava in MD Jesenski cvet ljudi osveščajo o pomenu prostovoljstva kot možni obliki aktivnega preživljanja prostega časa.

Posnetek radijske oddaje Storž Radia Slovenija-prvi program v kateri sta 28.9.2011 sodelovala Janez Platiše in Majda Hrovat.
http://tvslo.si/predvajaj/pogovor-v-zivo-iz-cd/ava2.117113278/

.