nedelja, 16. oktober 2011

Novosti pri Planinski zvezi Slovenije

Pred dnevi je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila novinarsko konferenco, na kateri je predstavila sveža in mladostno obarvana, celostno prenovljena programa Ciciban planinec in Mladi planinec, novo aplikacijo za načrtovanje planinskih izletov GAEA+, spletno stran s petimi najlepšimi izleti, predstavitveni film s povabilom v gore ter letošnje obnove in posodobitve planinskih koč iz sredstev Ministrstva za gospodarstvo.




















Pri predstavitvi programa Ciciban planinec in Mladi planinec so sodelovali predsednik Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije (z desne) Rok Kovšca, Damjan Ilić iz skupine oblikovalcev Grupe Ee, ki je programoma v podobah vdihnila svežino in razigranost, inštruktor planinske vzgoje in soavtor prenovljenih programov Borut Peršolja, ter podpredsednik PZS Tone Tomše, ki je poudaril pomembnost mladih v planinski organizaciji.

















Strokovni sodelavec PZS Matjaž Šerkezi je predstavil novo spletno aplikacijo za načrtovanje planinskih poti GAEA+, ki je brezplačno dostopna vsem obiskovalcem spletne strani PZS. Vzporedno s tem je javno zaživela tudi spletna stran Top hiking Alps, ki v petih jezikih predstavlja pet najlepših planinskih izletov/pohodov. Prvič je bil predstavljen tudi predstavitveni film, s katerim bomo vabili domače kot tuje goste k obisku čudovitih slovenskih gora. Prednosti aplikacije GAEA+ so: delovanje na ortofoto bazi s 3D vizualizacijo, aktivna povezanost z našo spletno stranjo in sprotno osveževanje podatkov o planinskih kočah in planinskih poteh preko spletne strani PZS. Pot si lahko zarišete, posnamete ali pa si jo preprosto prenesete v svojo GPS napravo je še poudaril Matjaž Šerkezi.



















O letošnjih obnovah in posodobitvah planinskih koč iz sredstev Ministrstva za gospodarstvo (obnovljenih je bilo 21 planinskih postojank) je predsednik Planinskega društva Kamnik Ivan Resnik predstavil obnovo in posodobitev njihove Koče na Kamniškem sedlu.
.