četrtek, 29. marec 2012

Na Dunaju brezplačne operne predstave na prostem

Dunajska državna opera bo aprila, maja, junija in septembra 2012 na prostem predvajala prenose izbranih opernih in baletnih predstav. Operni navdušenci si bodo tako lahko brezplačno ogledali predstave s podnapisi kar pod zvezdami.










Štiri spomladanske in poletne mesece bo Dunajska opera ponujala brezplačne operne užitke na prostem tudi za tiste, ki si vstopnic sicer ne morejo privoščiti. Na trgu pred kulturno stavbo bodo postavili stole in na 50 kvadratnih metrov velikem platnu predvajali izbrane operne in baletne predstave. 45 minut pred začetkom in med odmori bodo obiskovalcem predstavili informacije o delu, zasedbo, Dunajsko državno opero in predstave. S tem želijo opero približati širšemu krogu občinstva in vzbuditi zanimanje zanjo tudi pri tistih, ki je doslej iz različnih vzrokov niso obiskovali.

Na platno bodo projicirali 60 oper znanih skladateljev, kot so Mozart, Richard Strauss, Wagner, Puccini, Donizetti, Verdi in številni drugi. Vrhunec bodo zagotovo nastopi operne zvezde Eline Garanče, ki bo sredi aprila nastopala v Straussovi predstavi »Rosenkavalier«, sredi maja pa v Mozartovi »La Clemenza di Tito«. Program predstav je predstavljen na spletni strani http://events.wien.info/en/5ox/live-opera-on-the-square/.
.