torek, 1. maj 2012

1. maj na Rožniku v znamenju spoštovanja vsakega delavca

Po prvomajski budnici so se mnogi Ljubljančani, kot vsako leto, odpravili na Rožnik. Številni so si v znamenje praznika dela nadeli tudi rdeč nagelj. Ljubljanski župan Zoran Janković je v nagovoru zbranim poudaril, da je treba delo zagotoviti vsakemu. Vsak pa je odgovoren, da svoje delo opravi dobro, je dodal. Med obiskovalce so danes razdelili okoli 3500 rdečih nageljnov, ki so simbol današnjega mednarodnega praznika.

Slavnostni govornik Zoran Janković se je dotaknil predvidenih vladnih varčevalnih ukrepov in dejal, da po njegovem mnenju ne gre za varčevanje, ampak za uničevanje. Poudaril je tudi pomen spoštovanja vsakega delavca. Meni, da ne smemo dopustiti, razdvajanje na tiste, ki ustvarjajo v gospodarstvu, in tiste, ki so samo nepotreben strošek… "Ali so javni delavci, ki opravljajo svoj posel dobro, res nepotreben strošek," se je vprašal Janković, ki meni, da niso nepotreben strošek.

V kulturnem sporedu je sodelovala pihalna godba iz Ilirske Bistrice, Partizanski pevski zbor, Čuki in recitatorji. Prvomajsko prireditev na Rožniku, tako kot kresovanje na predvečer praznika, vsako leto pripravlja Osrednjeslovenska območna organizacija Zveze Svobodnih sindikatov Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana. Po podatkih organizatorjev se je v dveh dneh tu zvrstilo okoli
40.000 ljudi.




FOTOGALERIJA NA FB
VIDEO - Zoran Janković, slavnostni govornik
VIDEO - Nekaj veselih utrinkov
VIDEO - Čuki in Ademoski Azem, pevec pri Partizanskem pevskem zboru