torek, 22. maj 2012

Brezplačni internetni dostop na avtobusih LPP

Ljubljanski potniški promet (LPP) in Telekom Slovenije, z blagovno znamko Mobitel, bosta potnikom Ljubljanskega potniškega prometa, na petih avtobusih nudila internetni dostop, ki bo brezplačen. Uporabniki bodo v ta namen potrebovali le mobitel, tablični računalnik ali prenosnik, ki omogoča povezavo WiFi.



Gre za testno obdobje, ki bo trajalo od 1. 6. do 31. 8. 2012. Po testnem obdobju se bodo odločili ali bo internetni dostop na avtobusih še ostal ali bo odstranjen. LPP je zelo zainteresirani, da bi našli poslovno rešitev, da bi dostop do interneta ostal in bil za potnike brezplačen.


Internetni dostop bo na voljo na petih avtobusih LPP. Od tega bodo trije avtobusi v mestnem prometu, proge se bodo menjavale, dva pa na medkrajevni progi Ljubljana - Vrhnika in Ljubljana – Brnik. Internetni dostop bo lahko hkrati uporabljalo dvaintrideset potnikov. Vsi potniki, ki bodo želeli izkoristiti brezplačen spletni dostop na avtobusih LPP, naj bodo pozorni na oznake avtobusa in vstopijo na tistega z nalepko WiFi, ki bo na sprednji maski avtobusa, pri vstopnih vratih in v avtobusu.




Obe podjetji bosta spremljali odzive, želje in navade potnikov, ki bodo podlaga za nadaljnje odločanje o uvedbi celovite uporabniške izkušnje mobilnega internetnega dostopa na avtobusih ali drugih prevoznih sredstvih. Zato vas prosimo za vaša mnenja in izkušnje sporočajte na mail@lpp.si