torek, 29. maj 2012

Prodaja mobilnika Samsung Galaxy S III se je pričela

Telekomov Mobitel je 29. maja 2012, točno ob 19.01 uri, v Telekomovem centru Citypark v Ljubljani, med prvimi na svetu, pričel prodajati težko pričakovani pametni mobilnik Samsung Galaxy S III. Na omenjenem dogodku je bila na voljo omejena količina mobitelov Samsung Galaxy S III v beli barvi, redna prodaja pa se bo pričela v sredo, 30. maja, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji.



Že pred pričetkom dogodka je bila v Mobitelovem centru Citypark gneča. Nekateri so prišli kar nekaj ur prej in čakali v vrsti, da so lahko med prvimi kupili nov Samsungov mobilnik.



Direktor sektorja za prodajo v Telekomu Slovenije Tomo Štuflek je za STA med drugim dejal: Pametni mobilniki, po nekaterih ocenah, predstavljajo že okrog 30 odstotkov vseh mobilnih telefonov na slovenskem trgu. Štuflek napoveduje, da se bo delež pametnih mobilnikov v prihodnje še povečeval. Klasični mobilni telefoni bodo v prihodnje bistveno manj razširjeni, a se bodo obdržali, ker bo še vedno obstajal določen delež uporabnikov, ki jim bo zadostoval doslej klasični mobilni telefon.



Predstavniki Samsunga v Sloveniji pa pričakujejo, da bodo na slovenskem trgu, z najnovejšo različico, po prodaji, zagotovo presegli predhodno različico S II.



Novi Galaxy med drugim premore kamero na hrbtni strani z 8 megapiksli z zaslonko brez časovnega zamika ter kamero na sprednji strani z 1,9 megapiskla, 4,8-palčen (12,2-centimetrski) zaslon HD Super AMOLED ter štirijedrni procesor. Nameščen ima Googlov operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Foto: Janez Platiše