nedelja, 23. september 2012

V Zajčji dobravi poteka Zeljada 2012

V Zajčji Dobravi poteka 11. tradicionalna etnološka prireditev Zeljada, ki jo je obiskal tudi župan Ljubljane Zoran Janković in je del programa Turističnega društva Zajčja Dobrava, ki jo sofinancira tudi Zavod Turizem Ljubljana.




Letošnja, tradicionalna 11. Zeljada, ki bo trajala do večera, je še posebno svečana, ker je organizator pripravil program za vse generacije, ki jih bo popeljal v spomine na leta, ko so se polja še pretežno obdelovala ročno in s skromnim orodjem. Kuhajo in strežejo pa se najboljše jedi iz zelja.



V zabavnih igrah tekmujejo turistična društva Mestne občine Ljubljana in pobratena društva iz Šalovcev- Goričko, Pekre Maribor in Filovci-Bugojina. Iskal se bo skriti zaklad. Predstavljajo se številni mojstri domače in umetne obrti. Poskusimo lahko jedi kuharskih mojstric iz aktiva kmečkih žena in kupimo sveže pridelke z njihovih polj.



 V kulturnem programu sodelujejo Bežigrajska godba z mažuretkami, Ljudske pevke iz Treboj, Folklorna skupina Tine Rožanc-veterani, Etno skupina “Suhe češple” iz Gradeža pri Velikih Laščah, VIS Nemir in še nekateri drugi gostje.

Več fotografij si oglejte tukaj