torek, 8. januar 2013

Koledniki obiskali predsednika države, DZ in podpredsednico Vlade

Ljubljana, 7.1.2013 - Kolednike iz Misijonskega središča Slovenije so  ločeno sprejeli predsednik države Borut Pahor, predsednik DZ Gregor Virant in podpredsednica Vlade Ljudmila Novak.

Foto: Janez Platiše

Narodni ravnatelj za misijone Stanislav Kerin je povedal, da koledniško akcijo organizirajo že devetnajsto leto zapored. Denar, ki ga bodo zbrali z letošnjo akcijo pod geslom "Mladim po svetu hudo se godi, z darovi jim radi pomagajmo vsi", bodo namenili za gradnjo ceste, šole in otroškega vrtca na Madagaskarju, internata v Braziliji, osnovne šole v Ruandi, sirotišnice v Beninu in šole za dekleta v Kambodži.

Foto: Janez Platiše


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je kolednikom zaželel vse dobro ter pozdravil njihovo solidarnost v teh težkih časih.

Foto: Barbara Žejavac - arhiv DZ


Predsednik DZ Gregor Virant jim je zaželel, da bi bili pri zbiranju darov uspešni in izrazil upanje, da bo "letošnja letina dobra tudi v DZ, saj je od tega odvisno življenje v Sloveniji".

Foto: Janez Platiše


Kolednike je sprejela tudi podpredsednica Vlade RS in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak. Zahvalila se jim je za obisk in otrokom izrekla zahvalo za njihovo aktivno sodelovanje pri tej akciji. V nadaljevanju je dejala, da je koledovanje lepa tradicija in lepo je, da se obuja ta del slovenske kulturne dediščine.