sobota, 26. januar 2013

Sejem Alpe Adria odprt

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka sejemska prireditev Alpe Adria, ki je osrednji turistični sejem v regiji Alpe-Jadran. Na sejmu, ki poteka skupaj s Salonom plovil, se bo v štirih dneh predstavilo prek 338 ponudnikov turističnih storitev iz 15 držav. Podelili so tudi mednarodno nagrado Jakob in Sejalec.


Turistična ponudba razstavljavcev, ki je letos nekoliko skromnejša, vendar še vedno zanimiva, je na sejmu predstavljena oziroma razporejena na štiri najbolj prepoznavne kategorije preživljanja prostega časa in oddiha: počitnice po destinacijah, aktivni oddih, izleti in popotniške avanture.



Na uradnem odprtju so podelili mednarodno nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu, javna agencija Spirit Slovenija pa nagrado Sejalec.

Novost letošnjega sejma je ribolovni turizem v slovenskih rekah in jezerih. Živahno, zabavno in pestro ponudbo za obiskovalce so prvi dan spremljala še strokovna regijska srečanja kot stanovski srečanji turističnih novinarjev FIJET in turističnih vodnikov ter srečanje strokovnjakov s področja vinskega turizma.

Tudi letos sejemsko ponudbo zaokrožata vino in kulinarika. V sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in drugimi partnerji poteka kuharsko tekmovanje.




Sejem je odprt od četrtka 24. januarja, do sobote, od 10.00 do 19.00 ure, v nedeljo 27. januarja, pa se zapre ob 17.00 uri. Obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo sejemski katalog – prilogo Oddih z številnimi koristnimi informaciji s področja turizma.