torek, 12. marec 2013

52. mednarodni sejem Dom odprt

Na Gospodarskem razstavišču so odprli 52. mednarodni sejem Dom 2013. Odprl ga je Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta RS, ki je Gregorju Benčini, direktorju Jelovica d.d. podelil tudi nagrado Zelena misija za najbolj trajnosten in okolju prijazen izdelek – Leseni pasivni vrtec v Preddvoru.




















V obrazložitvi je komisija, ki jo je vodil Friderik Knez zapisali: vzorčni objekt je primer energetsko učinkovite stavbe, zgrajene v okolju prijaznih procesih iz okolju prijaznih materialov. Je primer dobre prakse, ki s svojo replikabilnostjo (ponovljivost) v Sloveniji pomembno vpliva na spremembo odnosa do trajnostne gradnje v Sloveniji.



Na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se na sejmu predstavlja 628 podjetij iz 33 držav. Na sejmu se predstavlja ponudba za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice.



Pod sloganom Ključne rešitve za vsak dom pa se odvija tudi bogat obsejemski program, ki ga organizirata Gradbeni inštitut ZRMK ter Združenje lesne in pohištvene industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije, med drugim tudi brezplačno svetovanje za obiskovalce, s poudarkom na ključnih rešitvah za varčno, varno in trajnostno gradnjo.



Sejem Dom 2013 bo odprt od torka, 12., do sobote, 16. marca, od 9.30 do 19.30 ure le v nedeljo, 17. marca, se zapre ob 18.00 uri.



Gospodarsko razstavišče vabi obiskovalce, da se odločijo za hkratni nakup vstopnic za sejem Dom in razstavo Genij – da Vinci ter tako prihranijo štiri evre. Ob nakupu vstopnic za obe prireditvi prejmejo še vrednostni bon Tehniške založbe Slovenije v vrednosti 5 evrov. Obeh vstopnic pa ni potrebno izkoristiti na dan nakupa.