torek, 23. april 2013

EMPORIUM – Modna revija slovenskih oblikovalk

V Galeriji Emporium so svoje kolekcije oblačil, v lepo in izvirno pripravljeni modni reviji, predstavile Marta Vodeb, Nelizabeta in Terra Urbana. Urša Zrnec in Goga, z blagovno znamko Pentlja by Goga, pa sta predstavili svoje najlepše kose modnega nakita. Dogodek, ki je potekal kar v treh nadstropjih modne hiše, je bil prava poslastica za modne navdušence. 




NELIZABETA je samosvoja ženska, ki pri izbiri svojih oblačil ne podlega trenutnim modnim smernicam in ki se zaveda, da je edino, kar je vedno v trendu, sposobnost razmišljati s svojo glavo.

TERRA URBANA je čudovita pripoved o planetu Zemlja. Povezuje ljudi in naravo, mesta z rastlinami in živalmi skozi potiske, silhuete in misli. Vsak kos oblačila je odgovorna odločitev v soglasju z dizajnom, je preplet nežnosti z močjo, tradicije s trendom ter človeku in naravi prijaznih tkanin.



MARTA VODEB se je z umetnostjo oblikovanja modnih oblačil prvič srečala kot vajenka v delavnici krojaškega mojstra v Novem mestu. Izkušnja jo je zaznamovala za vse življenje, saj od takrat vztraja pri osebnem odnosu do strank in rokodelskem pristopu k izdelavi oblačil. Prepričana je, da morajo dihati tako s telesom kot osebnostjo. Rezultat so minimalistična oblačila.

Sodobna ženska Marte Vodeb za pomlad-poletje 2013 zajema življenje z veliko žlico. Po vseh obveznostih, ki jo čakajo doma in v službi, si zna odmeriti čas le zase. Za svoje sanjarjenje, nostalgičnost, romantičnost. Za brezdelje in dolce vito, ob kateri se počuti tako zelo – ženstvena.



NAKIT URŠE ZRNEC je zanimiv, edinstven, inovativen, moden in drugačen.


Besedilo: Janez Platiše in Emporium
Video in foto: Janez Platiše