ponedeljek, 22. april 2013

V sredo se začne Microsoftova NT konferenca 2013

Na Bledu bo 24. in 25. aprila potekala 18. Microsoftova NT konferenca, osrednja slovenska tehnološka prireditev na kateri bo Microsoft uradno predstavil tudi novo generacijo storitev Office 365 za podjetja. Letošnja NT konferenca označuje prvi korak k prilagajanju prireditve novim potrebam udeležencev in vse hitrejšemu tempu tehnološkega razvoja 



Slovenski Microsoft je na novinarskem srečanju v Ljubljani na kateri so sodelovali Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta, Wim Dierickx, vodja poslovnih rešitev za Office in Windows pri Microsoft Central & Eastern Europe in Boštjan Stražar, programski vodja NT konference 2013 predstavili Microsoftovo NT konferenco 2013, osrednjo slovensko tehnološko prireditev, ki bo letos prvič potekala na Bledu. 



Z letošnjo konferenco se Microsoft vrača k koreninam, saj bo celoten program namenjen izključno tehnološkim temam. Udeležencem bo v rednem delu konference, ki bo potekala v sredo in četrtek, na voljo kar 89 predavanj in 16 delavnic najboljših domačih in izbranih tujih predavateljev, program pa tudi tokrat dopolnjuje predkonferenčni dan s poglobljenimi seminarji in celodnevnimi delavnicami. Microsoft bo v okviru NT konference, ki bo potekala pod sloganom »Novi temelji prihodnosti«, slovenskim uporabnikom in partnerjem uradno predstavil tudi novo generacijo storitev Office 365 za podjetja. 



Letošnja sprememba koncepta in lokacije predstavlja začetek načrtovanega preoblikovanja konference, ki smiselno sledi spremenjenim potrebam udeležencev in vse hitrejšemu tempu tehnološkega razvoja. Za naslednje leto Microsoft načrtuje ohranitev konference v enakem obsegu kot leta do sedaj in njeno preoblikovanje v tri kvartalne dogodke, ki bodo razporejeni skozi celotno leto. 



Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta je ob tej priložnosti dejala: »Pri Microsoftu smo v času od lanske konference predstavili številne nove izdelke, kot so Windows 8, Windows Phone 8, Windows Server 2012 in novi Office, nič manj ambiciozni pa niso naši razvojni načrti za prihodnost. Lahko rečem, da še nikoli v zgodovini Microsofta svojim strankam in partnerjem nismo nudili tako veliko povsem novih izdelkov na najsodobnejših tehnologijah. To bo še podkrepila tudi NT konferenca, saj bomo na Bledu slovenskim uporabnikom in partnerjem uradno predstavili novo generacijo storitev Office 365 za podjetja, od katerih si zelo veliko obetamo.«