torek, 14. maj 2013

Mednarodna konferenca SIRikt 2013

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je bila novinarska konferenca na kateri so podrobneje predstavili 7. mednarodno konferenco SIRikt 2013, ki bo potekala od 15. do 17. maja v Kranjski gori. Državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mirko Pečarič je poudaril, da je SIRikt tradicionalna in največja konferenca v Sloveniji s področja izobraževanja in implementiranja informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževalne institucije. 




Državni sekretar ministrstva dr. Mirko Pečarič je poudaril, da je konferenca SIRikt »del poti do e-kompetentnih šol, ki v naš čas in prostor prinašajo pouk 21. stoletja«. Konferenca je namenjena predstavitvi zadnjih rezultatov na področju e-poučevanja, prav tako pa izmenjavi izkušenj in primerov dobrih praks med strokovnimi delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov, prijavljenih je 1200 udeležencev.

V sredo 15. maja bo potekala Konferenca Arnes, katere osrednja tema bo mobilnost uporabnikov, v četrtek 16. in petek 17. maja pa se prične osrednji del konference, Utrte poti vodijo v prihodnost, saj je po dokaj prehojeni poti v okviru projekta E-šolstvo potreben čas za razmislek, kako se soočati s prihodnjimi izzivi.



Projekt E-šolstvo se zaključuje, zato je konferenca SIRikt tudi priložnost za predstavitev rezultatov projekta, v katerega je vključenih že več kot 90 odstotkov vzgojno-izobraževalnih zavodov. V zadnjih 5 letih je bilo na seminarjih za dosego standarda e-kompetentni učitelj 36000 udeležencev. Projekt E-šolstvo je razvil model izobraževanja, ki omogoča digitalno pismenost oz. standard e-kompetentni učitelj. Več kot 15000 prijavljenih učiteljev, računalnikarjev in ravnateljev čaka na seminarje, kar dokazuje njihovo visoko motiviranost in nujo, da se na področju e-poučevanja dodatno izobražujejo.

Spletna stran SIRIKT 2013 http://www.sirikt.si/

Besedilo: Sandra Baran in Janez Platiše
Foto: Sandra Baran