sreda, 22. maj 2013

Z vlakom na 61. Festival Ljubljana

Odet v prenovljeno podobo 61. Ljubljana Festivala je z železniške postaje v Ljubljani na njegovo prvo destinacijo v Krško odpeljal vlak Slovenskih železnic. S Krška je potnike v Galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki odpeljal avtobus LPP, ki je bil prav tako odet v prenovljeno Festivalovo podobo kjer sta jih pričakala župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek in direktor galerije Bojan Božič.




Na krajši novinarski konferenci je direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek predstavil program 61. Ljubljana Festivala, ki se uradno pričenja 27. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani z glasbeno-vizualnim performansom. Ob tem je poudaril, da je le še do 1. junija možnost dobiti vstopnice za vse prireditve poletnega festivala, ki se bo zaključil 10. septembra z baletno predstavo Bratje Karamazovi slovitega Akademskega državnega baleta Boris Eifman iz St. Peterburga, po ugodnih cenah. 



Povedal je tudi, da se je duh Festivala Ljubljana v zadnjih letih ob podpori Krke, d.d. iz prestolnice razširil tudi v Kostanjevico na Krki kjer bo 26. julija letos nastopil zbor Mihail Ivanovič Glinka iz St. Peterburga.



Direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren pa je povabil na vožnje z vlaki Slovenskih železnic. Vsi tisti, ki bodo kupili vstopnice za Festival Ljubljana, na prodajnih mestih Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru in Celju bodo imeli 50-odstoten popust za vožnjo z vlaki po Sloveniji.



Za prijetno vzdušje tako med vožnjo na vlaku kot po novinarski konferenci sta z vročimi ritmi salse poskrbela člana skupine El Señores, ki bodo predskupina ene najboljših salsa skupin na svetu Los Van Van. Kubanci prihajajo v Križanke 5. junija.