petek, 16. avgust 2013

V Tacnu svetovni pokal v kajak kanu slalomu

Tacen pri Ljubljani, 16.8.2013 - Od petka do nedelje bodo savske brzice znova gostile najboljše slalomiste sveta. Po letu 2011 se tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah namreč znova vrača v Tacen. Na Savi bo nastopilo petnajst slovenskih čolnov, prav vsi slovenski tekmovalci pa upajo, da se bodo pred domačimi navijači izkazali z dobrimi rezultati. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa bodo na vrsti še polfinalni in finalni boji ter ekipne tekme.



Tacen, eno izmed tradicionalnih prizorišč slalomskih tekem najvišjega nivoja, po letu dni premora znova gosti tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Na Savi bo nastopilo več kot 230 tekmovalcev iz 34 držav. Glede na rezultate preteklih sezon in uvrstitev v Tacnu, visoki cilji slovenskih reprezentantov ne presenečajo. Leta 2011 so za navdušenje poskrbeli Peter Kauzer in Jure Meglič, ki sta kajakaški finale končala na prvem in drugem mestu, ter Urša Kragelj, ki je bila tretja.



Nad dejstvom, da bo Tacen znova gostil najboljše slalomiste je navdušen tudi predsednik kajakaške zveze in vodilni pri organizaciji tekmovanja Bojan Žmavc: »Finančna situacija ni najboljša, vendar imamo nekaj stalnih sponzorjev, ki nam priskočijo na pomoč in se jim najlepše zahvaljujem, upam pa, da se jim bomo zahvalili tudi z rezultati. Tekmovanje smo organizirali zato, da ostanemo med prireditelji svetovnega pokala in tudi zaradi naših tekmovalcev. Upam, da nam bo služilo tudi vreme. Bali smo se težav z vodo, saj smo imeli v prvem delu sezone težave s previsoko vodo, sedaj pa jo je že začelo primanjkovati. Ampak kot kaže bodo normalni pogoji za izvedbo tekmovanja.«




Vstopnice za tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je mogoče kupiti ob vstopu na prizorišče (Marinovševa ulica). Cena vstopnice za posamični tekmovalni dan je 3 evre.

Spletna stran Svetovnega pokala v kajak kanu slalomu - KLIKNI

Rezultati v živo - KLIKNI