petek, 6. september 2013

Premiera Avsenikovega muzikala bo v Križankah

Ljubljana - V Križankah bo 7. septembra uradno premiero doživel narodno - zabavni muzikal „Bila sva mlada oba“ z glasbo ansambla bratov Avsenik. V njem je več kot tisoč zgodbic, ki sta jih uglasbila Slavko in Vilko Avsenik, združenih v muzikal, vpletenih pa 11 napevov iz cvetobera njunih melodij.




Dogajanje je umeščeno v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so bili Avseniki na vrhuncu svoje ustvarjalnosti. Zabavna in duhovita pripoved o dveh zelo mladih in dveh malo manj mladih, se skozi vrsto skrivnostnih, dinamičnih in vznemirljivih prigod, ki jih dodatno začini še sedemletna hči - vnukinja, razplete v optimistično romanco s srečnim koncem.

Zgodba je nastala po resničnih dogodkih dveh izseljencev, ki živita v Kaliforniji. Razvnete trenutke, polne čustev, hrepenenja in nenadnih preobratov, bogatijo znane in priljubljene Avsenikove viže.



Duhovito in napeto romantično komedijo, katere režiser je Jaša Jamnik. vodita in usmerjata velemojstra smeha Nataša Tič Ralijan in Gojmir Lešnjak Gojc. Njuno zabavnost pa dopolnjujejo predstavniki igralskega podmladka Maruša Majer, Žiga Udir in Tadej Pišek.



Izvirno glasbo Ansambla bratov Avsenik v predstavi izvaja ansambel Gregorji s pevko Barbaro Leben, ki narodno zabavno glasbo izvaja po vzoru Ansambla bratov Avsenik. Dodatni spektakelski naboj prispevajo plesalci plesne skupina Artifex, z artistično izvedbo koreografskih točk na zimzelene melodije legendarne skupine. Za vrhunske kostume je poskrbel priznani kostumograf Alan Hranitelj.

Predstava je nastala v produkciji d&b Davida Rjazanceva in v sodelovanju z družino Avsenik.

VIDEO RTVSLO posnetek s premierne predstave v Križankah - TUKAJ

Foto: Arhiv bpr