ponedeljek, 2. december 2013

Bazar SILA 2013 – množičen obisk

Na Gospodarskem razstavišču je jubilejni 20. bazar SILA otvoril, skupaj s prvo damo Tanjo Pečar, Borut Pahor, predsednik RS, ki je v otvoritvenem nagovoru dejal, da SILA s svojo dobrodelnostjo postaja 'velesila' saj so do sedaj v dobrodelne namene zbrali več kot milijon evrov in pomagali okoli 200 organizacijam v Sloveniji.

DSC_0405

Vesna Nisha Dolinar, predsednica Slovenskega mednarodnega združenja žensk Sila (Slovenian International Ladies Associaton) pa je poudarila, da na lepo urejenih stojnicah sodeluje 36 držav in da je še vedno njihov glavni namen delovanja pomagati ljudem v okolici, ki nas v letošnjem letu še posebej potrebujejo.

DSC_0514

Po otvoritvi sta si predsednik in prva dama s predsednico SILA in ostalim spremstvom ogledal bazar. Med veliko množico obiskovalcev so nekateri s predsednikom izmenjati nekaj besed in se z njim fotografirali.

DSC_0511

Ko je obiskoval stojnice posameznih držav se je ustavil tudi pri Južnoafriški kjer je zavil nekaj šopkov cvetja in jih tudi prodal. Nekaj obiskoval se je posebej potrudilo, da so lahko od predsednika kupile šopek. Na stojnici Slovenije pa je z licitacijo dobro prodal olivno olje, skupaj z njegovim podpisom na lični embalaži, ki ga je kot darilo prejel na stojnici Grčije. Na koncu obiska je vsa prejeta darila, ki sta jih prejela s Tanjo prodal na dražbi v korist združenja SILA.

DSC_0570

Na združenju SILA, ki je nevladna, neverska in neprofitna organizacija ustanovljena leta 1993 so nam povedali, da bodo letošnji izkupiček skupaj z donacijami namenili OŠ Božidarja Jakca Ljubljana, Pediatrični kliniki Ljubljana, Ambulanti za pomoč osebam brez zdravstvenega zavarovanja, Domu upokojencev Domžale in še nekaterim manjšim projektom.



Besedilo in foto: Janez Platiše