nedelja, 15. december 2013

Predbožično novoletno srečanje starejših na Bledu

Na Bledu, v restavraciji Panorama Grand hotela Toplice je potekalo predbožično novoletno srečanje za starejše in upokojene, ki so prišli iz raznih krajev Slovenije, iz Kamnika kar dvajset, največ pa iz Gorenjske. Vse, ki so prišli, bilo jih je preko dvesto, je Tine Brodnjak, direktor gostinstva Hoteli Sava Bled, pogostil z originalno in z novo čokoladno ter sadno blejsko kremno rezino ter vinom.



Gosti srečanja so tokrat bili Niko Rakovec, podpredsednik Prireditvenega odbora na Občini Bled, Tine Brodnjak, direktor gostinstva Hoteli Sava Bled in Moški pevski zbor Triglav s citrarko Damjano Praprotnik in zborovodkinjo Slavi Magdič.

Pričelo se je z Moškim pevskim zborom Triglav, ki je s petjem navdušil prisotne. Štefan Prskalo, predsednik MPZ Triglav, upokojeni direktor Golf hotela na Bledu, je v prijetnem pogovoru dejal, da imajo odlično zborovodkinjo in citrarko, ki se jim je pridružila pred nedavnim in da zato dobro pojejo. S ponosom je povedal, da znajo zapeti tudi po japonsko in da so gostovali na Japonskem. "Japonce je naše japonsko petje neverjetno presenetilo in razveselilo," je dejal in poudaril, da so pričeli zbor, ki ga sestavljajo pevci z Bleda in Lesc, pomlajevati, tako, da so tudi medgeneracijski pevski zbor.

"V adventnem času, božiču in tja do novega leta se bo na Bledu zvrstilo veliko različnih dogodkov in prireditev tako, da vsak, ki bo prišel na Bled našel nekaj za svoj okus," je dejal Niko Rakovec in poudaril, da se bo letos zopet možno smučati na Straži. "Če bo dovolj hladno se bomo na Straži kmalu lahko smučali." S podrobnostmi bogate praznične ponudbe pa se lahko seznanite na spletni strani http://www.bled.si

Tine Brodnjak je prisotnim predstavil novi kremni rezini. Čokoladno in sadno. Poudaril je, da je osnova enaka originalni blejski kremni rezini, dodano je le sadje in čokolada. To pa pomeni, da je čokoladna kremna rezina polita s čokolado pri sadni pa je na njo dodano sadje. Cena je ista kot za klasično kremno rezino. Zaželel je lepe in vesele božično novoletne praznike, zdravja in veliko lepega v nadaljnjem življenju.

Temu je sledila pogostitev s kremnimi rezinami ter vinom. Pred tem je Emir Medič, vodja restavracije Panorama GH Toplice, razložil kako pravilno jemo kremno rezino. Z vsakim ki sem ga vprašal je dejal, da so okusne. Bile so tako sladke, da ni nobena ostala. Enake odgovore sem dobil ko sem vprašal za vino. Sledil je ples ob živi glasbi Miha Kralja s pevko, ki je trajal do desetih zvečer.

Anica Svetina z Bleda, znana aktivistka Rdečega križa Slovenije, ki srečanja vodi že štirinajst let, se je zadovoljna, ker je srečanje lepo uspelo, od vsakega posebej poslovila, mu zaželela lepe praznike in jih povabila na naslednje srečanje, ki bo 5. januarja 2014.

Besedilo in foto: Janez Platiše