sobota, 25. januar 2014

17. Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana

Otvoritveni ples 17. Velikega dobrodelnega plesa Lions kluba Ljubljana, na katerem so zbrali okrog 10 tisoč evrov, sta zaplesala Tomaž Butina predsednik Lions kluba Ljubljana in soproga Mirjam Rogl, solastnica dermatološke klinike Bartenjev Rogl. Na plesu je ob spremljavi svojega benda pela Nuša Derenda. 



Že na samem dogodku so po 2000 evrov namenili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste za pomoč pri izvedbi njihovih socialnih projektov, VDC Centru Dolfke Boštjančič za ureditev prostorov njihove enote za otroke s poškodbami glave in Zvezi društev slepih in slabovidnih Ljubljana za nakup lup za tri slabovidne učence. Preostanek zbranega denarja bodo namenili drugim prosilcem, ki jih je, žal, iz dneva v dan več.

Člani vseh ljubljanskih Lions klubov, teh je deset, združeni z drugimi dobrodelnimi organizacijami in dobro misličimi prostovoljci ter s podporo Rdečega križa Slovenije, Karitasa, Rotary kluba, Zveze prijateljev mladine in Mestne občine Ljubljana prav t teh dneh končujejo obnovo prostorov Zavoda Pod strehco na Zaloški 42, kjer bo organizirana ljudska kuhinja in druge aktivnosti za vključevanje odrinjenih v našo družbo. "Da je ta projekt tako dobro uspel je velika zasluga Darinke Pavlič Kamien iz Lions kluba Ljubljana" je dejala guvernerka Alenka Marter in ji zato izročila priznanje z zahvalo.


















V kulturne sporedu so sodelovali Neja Horvat s solističnim plesnim nastopom, plesalke v show danceu iz Plesne šole Urška pod vodstvom mentorice Mimi Marčac Marčeta,varovanci Centra Dolfke Boštjančič in učenci OŠ Livada pod vodstvom mentorja CUDV Dolfka Boštjančič Jurija Štrbenk in Žiga Bižal ter Natalija Veselič Martinjak iz OŠ Livada in oktet Zven iz Črnuč.



Na tihi dražbi slikarskih del so s svojimi deli sodelovali slikarji Stojan Batič, Benjamin Hafner in Aleš Gibičar.