petek, 17. januar 2014

Na Bledu družabno srečanje v znamenju kulturnega praznika

BLED – Ker je 19. januarja 2014 tretja nedelja v mesecu bo v restavraciji Panorama pri Grand Hotelu Toplice zopet družabno plesno srečanje seniorjev in seniork, ki pridejo iz različnih krajev Slovenije, največ pa iz Gorenjske. Na srečanju, ki se prične ob 18. uri in traja do 22. ure je poskrbljeno za živo plesno glasbo s pevko.

Družabno plesno srečanje na Bledu leta 2009, foto Platiše
Organizatorica srečanj Anica Svetina mi je povedala, da bo tokratno srečanje v znamenju kulturnega praznika saj je bil na Bledu pesniku Francetu Prešernu postavljen prvi spomenik. Prav zato bodo gostili Majo Zupan iz Lokalne turistične organizacije (LTO) Žirovnica, ki bo predstavila vse kulturne prireditve, ki bodo potekala v Vrbi pred in za kulturni praznik. Vsi bodo prejeli tudi mesečnik, ki ga obiskovalci dobijo vsak mesec, Linhartov vestnik iz Radovljice v katerem je objavljen tudi program prireditev v Linhartovi dvorani.

Na Bledu je bil pesniku Francetu Prešernu
postavljen prvi spomenik.
"Letos začenjamo že petnajsto leto naših neprekinjenih druženj ob glasbi plesu in prijetnih pogovorih. Kar nekaj dobrih plesalcev se nam je na novo pridružilo. V restavraciji Panorama se srečujemo prvo in tretjo nedeljo in vedno je dovolj prostora za vse. Nimamo nič vstopnine in nobenih obveznosti, samo radi se zabavamo, plešemo in mimogrede izvemo vedno še kaj novega," je še poudarila Anica Svetina.