ponedeljek, 6. januar 2014

Koledniki v Državnem zboru

Ljubljana, 6.1.2014 – Janko Veber, predsednik Državnega zbora (DZ) kolednike iz Misijonskega središča Slovenije. Prišli so iz župnije Besnica pri Kranju.


V nagovoru je Janko Veber med drugim dejal: "Tako velike projekte, tako pogumna dejanja, kot jih imate začrtana s prispevki, ki bodo, upam, k njihovi uresničitvi pripomogli tudi danes v Državnem zboru, je resnično čudovito sporočilo. Koledniki ne ohranjajte le tradicije, ki je že mnoga tisočletja prisotna, temveč dejansko tudi neko usmeritev, neko željo Slovenije, da se vse dobrine po svetu čim bolj pravično razdelijo in da lahko vsi živijo v miru in srečno."


Predsednik Državnega zbora Janko Veber se je ob koncu nagovora kolednikom zahvalil za današnjo prisotnost v Državnem zboru in za opravljanje poslanstva.


Koledniki po starodavnih običajih prinašajo mir, pogum in blagoslov ter sprejemajo darove za dobrodelne namene. Letos bodo koledniki zbrana sredstva namenili za gradnjo srednje in osnovne šole ter vzgojno izobraževalnega centra na Madagaskarju, vrtca in osnovne šole v Senegalu, za opremo šole v Kanadi in Malaviju, za gradnjo mostu v Braziliji, za popravilo vrtca v Izraelu ter gradnjo sončnih celic in opremo dvorane za srečanja v Ruandi.

Besedilo in foto: Janez Platiše