petek, 28. februar 2014

Državna priznanja Civilne zaščite

V počastitev dneva Civilne zaščite, 1. marec, je bila na Brdu pri Kranju slovesnost na kateri so bila posameznikom in ustanovam izročena priznanja Civilne zaščite.



Na slovesnosti, sta poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But podelila 43 priznanj za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč ter kipec Civilne zaščite za življenjsko delo na področju zaščite in reševanja, ki ga je prejel Bogdan Zoratti, ki aktivno deluje v sistemu zaščite in reševanja že 28 let, po letu 1995 tudi kot vodja tega področja na Mestni občini Nova Gorica.




Komisija, ki je letos izbrala kandidate za priznanja in nagrado s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, je potrdila 322 predlogov, med njimi 207 bronastih, 64 srebrnih in 30 zlatih znakov, 20 plaket ter kipec Civilne zaščite za življenjsko delo. Na državni slovesnosti je bilo podeljenih 43 priznanj in nagrada, ostala priznanja pa so bila ali pa bodo podeljena na 13 regijskih prireditvah.