torek, 6. maj 2014

Ljubljanski obrtno podjetniški sejem 2014

LJUBLJANA – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo skupaj z Gospodarskim razstaviščem že četrto leto zapored organizirala Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem (LOS), ki bo pod sloganom Na sejem v Ljubljano! potekal od 7. do 10. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 


Osrednji dogodek bo tudi letos Forum obrti in podjetništva, na katerem bo OZS predstavnike Vlade RS in širšo javnost seznanila z aktualnimi razmerami in letošnjimi Zahtevami slovenske obrti in podjetništva, katerih cilj je ponovni zagon malega gospodarstva. 



Drugi sejemski dan bo finančno obarvan. Odvil se bo brezplačni dogodek o
predstavitvi virov financiranja za mala in srednje velika podjetja in možnosti pridobivanja ugodnih kreditov, garancij in zavarovanj za investicije. 



Tretji dan sejma, 9. maja, bo zaznamoval 11. Nanotehnološki dan, ki ga organizira Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS. Dogodek sodi predvsem v kontekst učinkovitega povezovanja gospodarstva in znanosti in prenosa novih znanj in tehnologij v gospodarstvo, še zlasti v mala in mikro podjetja. 



Obiskovalci sejma bodo deležni številnih brezplačnih poslovnih svetovanj, sejemskih popustov, spoznali bodo obrtne poklice, inovativne izdelke slovenskih obrtnikov ter okusili slovenske kulinarične specialitete.



Sejem bo odprt od 7. do 10. maja, in sicer od 9. do 19. ure. Cena vstopnic za odrasle je 5 EUR, za člane OZS, upokojence, dijake in študente 3 EUR, otroci in mladina do 16. leta pa imajo prost vstop. S podrobnostmi pa se lahko seznanite na spletni strani www.sejemlos.si

Besedilo in foto: Janez Platiše
Vir: Gospodarska zbornica