četrtek, 12. junij 2014

Lionsova dobrodelna Kresna noč

Na čudovitem vrtu Vile Podrožnik je v organizaciji Lions kluba Ljubljana Iliria potekala že štirinajsta dobrodelna Kresna noč s katero lionsi nadaljujejo poslanstvo kluba - z nesebično pomočjo prispevati k moralnemu in socialnemu blagostanju otrok v stiski.



Lions klub Ljubljana Iliria je letos zbrana sredstva v višini 20 tisoč evrov namenil delovanju skupnostnih programov za mlade v okviru Centra za Socialno delo Ljubljana Moste-Polje, kjer z različnimi terapevtskimi programi, projekti, delavnicami, tabori, svetovalnicami ter centri za otroke in mladostnike pomagajo mladim iz socialno ogroženih družin, da se v njihovo življenje povrne optimizem in dostojanstvo. Donacijo je Vitu Simonišek, vodji skupnostnih programov za mlade izročila Nejka Grabnar, predsednica Lions kluba Ljubljana Ilirija.



Kot je v svojem govoru omenila letošnja predsednica kluba Nejka Grabnar je vodilo kluba - pomagati socialno ogroženim otrokom. Otroci namreč najbolj občutijo posledice revščine, socialne stiske, družinske problematike, konec koncev tudi nesposobnost države, ki je dolžna poskrbeti za otroke, ko le-tega družina ne zmore. Poudarila je, da ni veliko dobrodelnih prireditev, ki se lahko pohvalijo s tako dolgo tradicijo kot je Kresna noč ter da je hvaležna vsem podpornikom, ki jim pomagajo uresničevati njihova dobra dela.



Na lepo urejenem vrtu Vile Podrožnik so bile postavljene Aladinove svetilke, šotorčki, barviti taburejčki in blazine, v zraku pa je dišalo po začimbah in čutila se je bilo moč čarobnega puščavskega sveta ...



Tokrat sta namreč vlogo častnega pokrovitelja prevzela Njegova ekscelenca gospod, dr. Ali El M’hamdi, veleposlanik Kraljevine Maroko v Republiki Avstriji, v Republiki Sloveniji in Republiki Slovaški ter Janez Škrabec, častni konzul Kraljevine Maroko v Sloveniji.

Foto: Janeze Platiše in Žiga Intihar