četrtek, 6. november 2014

Martinovanje bo letos v Ljubljani kar dvakrat

V sklopu prireditev November v mestu vina bo soboto, 9. novembra, in prihodnjo soboto, 15. novembra, med 10. in 17. uro, v starem mestnem jedru potekala Ljubljanska vinska pot – Martinovanje v Ljubljani.


Na Martinovanju v Ljubljani se bodo tudi letos na številnih stojnicah, razpostavljenih po ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra Ljubljane, predstavili ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz vse Slovenije. Stojnice bodo po lokacijah razporejene glede na vinorodni okoliš, kar bo sodelujočim olajšalo predstavitev okoliša, obiskovalcem pa omogočilo pokušino in primerjavo vinsko-kulinaričnih dobrot znotraj okoliša. 

Ponudba bo tradicionalno Martinovo obarvana. Piko na i kulinarični ponudbi letos predstavljajo ljubljanske jedi, ki jih bodo pripravljali gostinci, partnerji projekta Okusi Ljubljane. 

Za dobro vzdušje bodo skrbeli tudi kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin ter posameznikov, ki se bodo obiskovalcem Ljubljanske vinske poti predstavljali na različnih lokacijah (Mestni trg, Stritarjeva ulica in Prešernov trg) skozi ves dan.

S podrobnejšim programom in več informacij o prireditvi ter sodelujočih se lahko seznanite na spletni strani  http://www.ljubljanskavinskapot.si/

Besedilo: Janez Platiše
Vir in foto: Turizem Ljubljana, Janez Platiše