petek, 23. januar 2015

Naj prostofer 2014 je Vinko Zalar

Za Naj prostoferja 2014 je bil po mnenju uporabnikov razglašen Vinko Zalar iz Ljubljane. Ta naziv si je prislužil z upoštevanjem vseh treh kriterijev. Bil je najboljši po številu prevoženih kilometrom, na vrhu po zadovoljstvu uporabnikov in dobil najvišje ocene uporabnikov. Slovesnosti se je udeležil tudi minister Boris Koprivnikar, ki je bil častni pokrovitelj dogodka in soustanovitelj mreže Matija.

Za prostoferja, ki je bil po mnenju uporabnikov najboljše ocenjen je bil razglašen Rajko Primc iz Ljubljane. Prostofer, ki je prevozil največ prostoferskih kilometrov, preko 5 tisoč, pa je bil Branko Breznik iz Celja. Ker je zbolel je priznanje prevzela njegova žena.



Aktivnim prostoferjem, ki jih preko 80 pa so podelili zahvalne listine. Posebno zahvalo je za prostovoljno delo pri širjenju prepoznavnosti mreže Prostofer prejela Darinka Bukovnik. Priznanja in zahvale je podelil Iztok Polak, direktor mreže Matija.

Slovesnosti se je udeležil tudi minister Boris Koprivnikar, ki je bil častni pokrovitelj dogodka in tudi eden od ustanoviteljev mreže Matija. V nagovor je poudaril, da je vesel ker se projekt Prostofer uspešno nadaljuje.

Predstavljen je bil tu primer dobre prakse iz Občine Radlje ob Dravi kjer se je v okviru projekta Starejšim prijazna občina, ki ga je vodil Inštitut Antona Trstenjaka, pridružila projektu Prostofer. Povezali so se tudi z Zavodom Zadihaj in najeli električni avtomobil za katerega mesečno Občina plačujejo približno 250 evrov.

V njihovi občini sedaj prostovoljci z električnim avtomobilom vozijo starejše ljudi po opravkih. "K premišljeni akciji, kako izboljšati mobilnost starejših v naši Občini nas je se spodbudila ukinitev javnega avtobusnega prevoza," je poudaril Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi.

Glavni pokrovitelj dogodka je bil T-2. Ostali pokrovitelji pa so bili Toyota Slovenija, Hartmannn, VPD Bled, Avtotehna, Lidl, Zavarovalnica Triglav in Telekom Slovenija.