ponedeljek, 27. julij 2015

Zmago na letečih ciljih osvojila Mia Radotič iz ekipe BTC City Ljubljana

Pariz - Na največji kolesarki dirki za ženske - La Course by Le Tour de France je Mia Radotič iz ekipe BTC City Ljubljana dosegla zgodovinsko zmago: Zmago na letečih ciljih.

Ekipa kolesark BTC City Ljubljana se je dirke udeležila prvič. Najboljše udeležena članica ekipe, Mia Radorič je večino dirke prekolesarila s skupino vodilnih kolesark. V zadnjem delu dirke je zaradi padcev morala upočasniti tempo in izgubila kar nekaj mest. Kljub temu je dosegla zgodovinsko zmago na letečih ciljih.






















La Course by Le Tour de France je enodnevna različica moškega Tour de France, ki je bila organizirana letos drugič, tudi tokrat pred 21. etapo moškega Tour de France. Proga je sestavljena iz 13 krogov po zgodovinskih Champs-Élysées v Parizu v skupni dolžini 89 kilometrov in velja za največjo kolesarsko dirko za ženske.

Na dirki je nastopila tudi ljubljanska zasedba BTC City. Druga za drugo sta v cilj na dvajsetem in enaindvajsetem mestu prikolesarili Hrvatica Mia Radotić in Poljakinja Eugenia Bujak s po osmimi sekundami zamude, Polona Batagelj je bila na predzadnjem, 61. mestu. Uvrščenih je bilo sicer 62 tekmovalk, kar 57 pa jih je odstopilo.

Vir: BTC