petek, 2. oktober 2015

Dan starih staršev na EXPO 2015

Milano, 1.10.2015 - Dan starih staršev praznujemo 2. oktobra in je dan, ko se spomnimo koliko časa imamo za medgeneracijsko druženje s starimi starši. Na ta dan lahko vnuki osrečijo stare starše z obiskom, šopkom ali lončnico. Prinesejo še kakšen posladek in preživijo čudovit dan. 



Vez med generacijami je izjemno pomembna. Tako se prenašajo iz roda v rod različna znanja, ki včasih še prekmalu zatonejo v pozabo. Idejo, da bi imeli svoj dan tudi stari starši je podprl tudi papež Frančišek. Naj ta dan žari v veselju in pokažimo starim staršem, da se znamo tudi v času tehnologije in hitenja, ustaviti.



Pripravimo unikatna darila, vzemimo si čas in vložimo delček sebe v darilo. Pomagajmo otrokom, da naredijo unikatne čestitke, šopke, posadijo rastlino. Pojdite skupaj z njimi v cvetličarno in izberite lončnico, ki bo stare starše še dolgo spominjala na ta prijeten dan.


Na povabilo predsednika Felinifoundation, Charles Lansdorpa so študenti in dijaki Biotehniškega centra Naklopod mentorstvom dr. Sabine Šegula odšlo na EXPO 2015, kjer aktivno sodelujejo pri pripravah promoviranja dneva starih staršev. Tako že od 28.9.2015 na nizozemskem paviljonu pripravljajo dekoracijo skupaj z nizozemsko državno prvakinjo v floristiki Dini Holtrop in florističnim mojstrom Bertom Kuiperjem. V tem mednarodnem projektu pridobivajo izjemno pomembne izkušnje in nove kontakte, ki jih bodo lahko v prihodnosti uporabili pri strokovnem razvoju.


Ko bo paviljon Nizozemske okrašen, bodo imeli 2.10.2015 delavnico za otroke, ki bodo cvetlične aranžmaje podarili starim staršem. Obiskali bodo tudi slovenski paviljon in tako simbolično podarili cvetje za praznovanje dneva starih staršev.

Pripravila dr. Sabina Šegula, Biotehnični Center Naklo