sreda, 6. januar 2016

Koledniki iz Sostrega obiskali Predsedniško palačo

Ljubljana, 6.1.2016 - Predsednik republike je sprejel kolednike iz župnije Sostro in predstavnika Misijonskega središča Slovenije. Predsednik Pahor se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo tradicijo koledovanja, ki ne le plemeniti solidarnost, povezanost in pomoč šibkejšim, temveč nam tudi za prihodnost sporoča, da ohranjanje teh vrednot družbo bogati in jo krepi. Kolednikom se je zahvalil, ker so prišli v Predsedniško palačo s sporočilom ljubezni in dobrimi željami ter z mislijo na vse otroke po svetu.


Koledniki so predsedniku republike zapeli koledniško pesem in po starem koledniškem običaju voščili "srečno in blagoslovljeno novo leto". Prvotnemu namenu koledovanja, ki je oznanjevanje Jezusovega rojstva in voščila za srečo v novem letu, se je v sedanjem času pridružil še zelo močan dobrodelni namen solidarnosti z otroki v deželah v razvoju.

VIDEO

Koledniki so v lanskem letu zbrali 351.831,00 evrov in s tem denarjem podprli več razvojnih projektov slovenskih misijonark in misijonarjev. Z letos zbranim denarjem pa bodo podprli gradnjo dveh osnovnih šol na Madagaskarju, osnovne šole v Senegalu, šolskega centra na Salomonovih otokih, dograditev hiše za odvisnike v Ukrajini, izvedbo delavnic indijanske obrti v Braziliji in ureditev prostorov za druženje na misijonu med Inuiti - eskimi v Kanadi.

Besedilo, video in foto: Janez Platiše
Vir: UP