sreda, 2. marec 2016

Cojzla, prvi lokal za brezglutensko hrano v Sloveniji

Ljubljana, 2.3.2016 – V Ljubljani, natančneje, v pokriti tržnici BTC, poleg trgovine Spin so uradno odprli Cojzlo, prvi lokal v Sloveniji kjer kuhajo smo brezglutensko hrano. Hrana v Cojzli je v celoti brezglutenska, od začimb naprej. Ekipa Cojzle je tudi sicer zavezana brezglutenski prehrani zaradi družinskega člana, zato jim osebnih izkušenj ne manjka. Pri oblikovanju jedilnika pa sodelujejo tudi s Suzano Kranjec, avtorico knjige Življenje brez glutena.

VIDEO: Pogovor z lastnikom in šefom Cojzle, Igorjem Miheličom


Igor Mihelič, ki je lastnik in šef lokala je povedal, da Cojzla deluje po konceptu 'take-away' (pridi in vzemi) kar pomeni, da pripravljeno hrano kupci oziroma gostje vzamejo s seboj. Imamo pa tudi nekaj miz in jo lahko pojejo tudi pri nas. Pravi, da pripravljajo predvsem tisto hrano, ki je v brezglutenski prehrani težje dosegljivo.


















 

V torek 2. maja so imeli na jedilniku naslednje jedi:
- Mineštron s svežo baziliko to go - 1,50 EUR
- KRUHEK (300g): ajdov s kvinojo - 2,80 EUR, koruzni z indijskim trpotcem-2,60 EUR in rižev-2,20 EUR (prednaročilo do 17. ure za naslednji dan na info@cojzla.si)
- Falafel v ajdovi palačinki z zelenjavo - 5,20 EUR
- Piščančji burger s krompirčkom/juhco - 5,60 EUR
- Ajdove palačinke z mozzarelo in zelenjavo - 4,60 EUR
- Mozza-pršut burger s krompirčkom/juhco - 4,60 EUR
- Vegi burger s krompirčkom/juhca - 4,50 EUR
- Piščančji pohanci s krompirčkom/juhco - 4,80 EUR
- Tagliata-burger s krompirčkom/juhco - 7,20 EUR
- Jabolčni zavitek (brez jajc in brez laktoze) - 2,20 EU
- Fermentirane ajdove palačinke z Nutello - 2,80 EUR


Hrano lahko naročite tudi po telefonu 031 773 434 in elektronski pošti info@cojzla.si Od ponedeljka do petka je lokal odprt od 10. – 17. ure, v sobotah pa od 10.-16.ure.


Cojzla je ime za tatarsko ajdo, ki je dobro prilagojena na neugodne vremenske pogoje. Leta 1816 jo je Žiga Zois prinesel k nam in s tem rešil narod pred lakoto. Zato se pri nas ta vrsta ajde imenuje po Zoisu.