sobota, 16. julij 2016

Alica v vodni deželi - akrobatski cirkus na vodi

V sredo, 20. julija 2016, ob 20. uri bo na Ljubljanici na Hribarjevem nabrežju (Novi trg) potekal prvi vseslovenski akrobatski cirkus na vodi, ki bo imel naslov "Alica v vodni deželi". Več kot 100 nastopajočih bo prikazalo rezultate povezovanja cirkuških in športnih panog v spektakularno celoto. 



Zgodba Alice v čudežni deželi se bo preselila iz knjige na plavajoče objekte v središču Ljubljane. Priča bomo Alici, ki bo sledila belemu zajčku, in se znašla v čudežni vodni deželi. Pot jo bo peljala mimo raznovrstnih akrobatskih predstavitev likov iz izvorne zgodbe do Srčeve kraljice, pri kateri se kot v vsaki upodobitvi Alice stvari začnejo zapletati. Poleg vrtoglavih akrobatskih disciplin se bodo predstavili tudi žonglerji, plesalci, vitezi, veslači in krotilci ognja.



Predstava bo potekala bo v zaključnem del prireditve »S športom je življenje lepše – Voda za vse«, ki ga že 10. leto organizira Sokolska zveza Slovenije in s katero želi vodo in vodne športe približati mladim. Zato si boste predstavo lahko ogledali brezplačno.