sobota, 9. julij 2016

Alja je zmagovalka 36. Festivala melodije morja in sonca

Letošnja zmagovalka že 36. Melodij morja in sonca je Alya s skladbo Srce za srce (Ti), zbrala pa je 33 točk. Drugo mesto je zasedla Nuška Drašček s skladbo Rada bi z 32 točkami, Manca Špik in Kvartopirci s skladbo Pesem pa so končali na tretjem mestu. Strokovno žirijo pa je najbolj prepričal mladi Klemen Orter, ki je odnesel kar štiri od petih nagrad stroke.






















Alya je slavila po napetem boju, kjer je zmago prinesel skupek telefonskega glasovanja ter glasov publike v amfiteatru portoroškega Avditorija, radijskih postaj in glasov strokovne žirije.



















Pri podelitvi nagrad strokovne žirije pod vodstvom Darje Švajger je, kot rečeno, prednjačil mladi Orter s skladbo Zaprta v grad. Štajerec, za katerega je bil to prvi nastop na MMS, je namreč osvojil nagrade za najboljšo izvedbo, nagrado kot avtor najboljše glasbe ter nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oz. avtorja. Orterjeva skladba je slavila tudi v kategoriji za najboljšo priredbo izpod rok Sama Jezovška. Za najboljše besedilo pa je obveljala skladba Polone Furlan Voda.





















V tekmovalnem programu se je predstavilo 14 skladb. Snovalci večera pa so se med drugim poklonili spominu na letos preminulega pisca besedil Dušana Velkaverha, čigar skladbe so slavile tudi na MMS. Med pevci, ki so zapeli Velkavrhove pesmi, je bil tudi Slavko Ivančić, ki se je tako po lanski hudi prometni nesreči in uspešnem okrevanju vrnil na glasbene odre.





















Video posnetke posameznih skladb MMS in z drugimi podrobnosti pa se lahko seznanite TUKAJ

SAMODEJNO PREDVAJANJE FOTOGALERIJE