sreda, 20. julij 2016

Jan Brak razstavlja v Domu starejših Škofljica

Škofljica, 19.7.2016 – Jan Brak je v Domu starejših Škofljica odprl slikarsko razstavo, ki bo na ogled do konca avgusta v jedilnici doma. Ogledate si jo lahko vsak dan med 14. in 18. uro. To je njegova druga samostojna slikarska razstava, prvo je imel letos spomladi v Knjižnici Izola.



Jan Brak je rojen na Nizozemskem. Z ljubiteljskim slikarstvom se je pričel ukvarjati v srednjih letih. Posveča se predvsem tihožitjem in naravi. Rad ima žive barve. Slika v akrilni in akvarelni tehniki. Navdušil gaje motiv zajčka, ki ga je pred 500 leti naslikal nemški slikar Albrecht Dürer.



Kot upokojeni direktor Knjižnice kraljeve nizozemske Akademije za znanost v Amstedamu sedaj živi z ženo, ki je Slovenka v varovanem stanovanju NS PIZ v Škofljici.



V Domu starejših Škofljica za organizacijo razstav in drugih kulturnih dogodkov skrbi Mateja Tekavčič. Povedala je, da je vesela ker njihovo jedilnico krasijo slikarska dela Jana Braka, ki z ženo stanujeta v varovanem stanovanju Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja (NS PIZ), ki je v neposredni bližini in na tak način spoznavata tudi naš dom, ki je prve stanovalce sprejel oktobra lani. Dodala je še, da so njihova vrata odprta za vse umetnike.

FOTOGALERIJA