torek, 5. julij 2016

Podjetje MIK Celje plačalo poletne počitnice 200 otrokom

Debeli rtič - Podjetje MIK Celje je že enajstič zapored, na brezplačne počitnice odpeljalo otroke iz socialno ogroženih družin. Tokrat je peljalo 200 otrok kar je še enkrat več kot lani. Do sedaj so brezplačne počitnice podarili že skoraj 1000 otrokom. Predsednik Rdečega križa Slovenije, prof. dr. Dušan Keber, ki je pozdravil humanitarno dejavnost podjetja MIK in izrazil upanje, da bo podjetje MIK nadaljevalo svoje poslanstvo tudi v prihodnje.


Direktor podjetja MIK, Franci Pliberšek pa je dejal, da si želijo, da bi bilo otrok, ki zaradi socialne stiske ne morejo na počitnice s straši vedno manj, saj je to radost, ki bi jo morala skupaj uživati cela družina. A dokler bo treba, bo podjetje MIK sodilo med tiste, ki se bodo trudili, da pomagajo in na tak način olajšati stisko tistim, ki potrebujejo pomoč.


Tako prva skupina 100 otrok iz Murske Sobote, Maribora, Slovenske Bistrice in okolice Celja v spremstvu desetih animatorjev in predstavnice podjetja te dni že letuje v prijetnem okolju mladinskega letovišča na Debelem rtiču. V naslednjem terminu pa se jim pridruži še 100 otrok iz Novega mesta, Kranja, Nove Gorice in Izole.


Podjetje MIK otroke iz socialno ogroženih družin dobesedno odpelje na počitnice, saj so celoten projekta zasnovali tako, da počitnice organizirajo in izvedejo sami s pomočjo stalne ekipe animatorjev . Vse od zbiranja prijav do spremstva na letovanju je njihova skrb. Tako MIK-ova karavana otroškega smeha, kot imenujejo akcijo, ni le lepa misel zaposlenih, ampak tudi velika odgovornost in skrb, ki se na koncu seveda spremeni resnično veselje za celo podjetje.


Denar so zbirali na zelo zanimiv način. Sto zaposlenih iz podjetja MIK, ter njihovih poslovnih partnerjev in prijateljev, je v petih dneh prekolesarilo skupaj kar 578 kilometrov od Murske Sobote do Izole, podjetje MIK s poslovnimi partnerji pa je za vsak prekolesarjen kilometer vsakega kolesarja v sklad za brezplačne počitnice doniralo en evro. Tako so zbrali skupaj 58.000 eur, kar je dovolj, da letošnje poletje polepšajo kar 200 otrokom.

Besedilo: Janez Platiše
Foto: Miha Crnič