četrtek, 18. avgust 2016

Vasko prihaja! Ribiško praznovanje v Izoli podaljšano

Izola – V petek, 19. avgusta se z otvoritvijo interpretacijskega centra o ribiški in pomorski dediščini – Mala barka začenja izolski ribiški praznik. Ker se v nedeljo domov vrača srebrni olimpijec, Izolan Vasilij Žbogar, ki ga bodo Izolani in drugi sprejeli pred avtokampom Jadranka v nedeljo, 21. avgusta, ob 17. uri se bo ribiško praznovanje nadaljevalo tudi v nedeljo. 




















Od tam bodo Izolskega športnega asa skupaj peš pospremeli na Veliki trg, kjer se bo nadaljevala glasbena in kulinarična zabava. Nastopili bodo Rudi Bučar, Primorski Fantje, Enzo Hrovatin in še nekateri drugi izolski glasbeniki. Program bo trajal do 20. ure, nato pa se bo slavje preselilo v prostore JK Burja. 





















Ribiški praznik se sicer začenja v petek 19. avgusta, ko se bo ob 10. uri odvila svečana otvoritev interpretacijskega centra ob barki Biser v Simonovem zalivu. Otvoritvi bo sledil ogled drugega interpetacijskega centra, ki se nahaja v Muzeju Parenzana. Projekt Mala barka je Občina Izola izvedla v sodelovanju s Primorsko-goransko županijo, Turističnim združenjem Kvarner in Turističnim združenjem Izola. Projekt je sofinanciran iz ESRR v okviru Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013 ter iz nacionalnih sredstev. Njegov osnovni namen je obujanje pomorske, ribiške in ladjedelniške tradicije območja Severnega Jadrana.


















Podroben program dogajanja na Ribiškem prazniku – Mala barka 2016 je dostopen na spletni strani Občine Izola (Občina Izola / Dogodki in prireditve) oz. na povezavi: http://bit.ly/2aYu2R3. Ena izmed letošnjih novosti je pomol izolskih okusov: na carinskem pomolu bodo namreč kulinarične specialitete pripravljali izolski gostinci. Prav tako se obeta program za najmlajše na Svetilniku, atelje na prostem v parku Pietro Coppo in pa nastopi mladih glasbenih talentov. 

Vir: Občina Izola