petek, 9. september 2016

Slovesnost ob 70. obletnici Društva upokojencev Nazarje

NAZARJE - Društvo upokojencev Nazarje je letos praznovalo sedem desetletij svojega delovanja. Ob tej priložnosti so 9. septembra v Domu kulture v Nazarjah pripravili prireditev imenovano Naših 70 let. Predsednica društva Vera Pečnik je v slovesnem nagovoru predstavila pregled delovanja in bogato bero aktivnosti vse od začetkov društva, vendar, kot je povedala, se je del arhiva v poplavah poškodoval in izginil neznano kam.


Kljub temu so po zaslugi prejšnjega predsednika Janeza Štiglica in nekaterih drugih podatki o delovanju dobro evidentirani. V sedmih desetletjih je bilo za boljše življenje in počutje nazarskih ljudi v tretjem življenjskem obdobju dobro poskrbljeno. V društvu svoje pomoči ne namenjajo samo članom društva, s svojo prostovoljsko skupino v projektu Starejši za starejše poskrbijo za vse stare občane, ki si take pomoči zaželijo.



Ob tej priložnosti je Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Društvo upokojencev Nazarje nagradila z veliko plaketo ZDUS. Priznanje je predsednici Veri Pečnik predal predsednik ZDUS Janez Sušnik. Sledilo je še več obdarovanj in priznanj. Med drugim je predsednik Sušnik čestital tudi najstarejšemu članu DU Nazarje Francu Grudniku.



Po lepem kulturnem programu in zaključeni proslavi je sledilo še odprtje razstave ročnih del upokojenske sekcije ročnodelk Vrba Nazarje, ki so jo pripravile v počastitev 70 letnice DU Nazarje in občinskemu prazniku.  Svoja dela so razstavile Jožica Blatnik, Slavica Hendl, Ida Kotnik, Anka Štrucl,  Anka Verdev, Regina Zagradišnik in Milica Žehelj.

Foto in video: Stane in Ida Kotnik