torek, 9. maj 2017

Jože Mermal in Anica Mikuš Kos častna meščana Ljubljane

Mestna občina Ljubljana 9. maja praznuje mestni praznik. Na Ljubljanskem gradu je potekala slavnostna seja Mestnega sveta MOL, na kateri je župan Zoran Janković podelil najvišja priznanja mesta – nagrade in plakete Ljubljane ter naziva častna meščanka in častni meščan.


Naziv častni meščan glavnega mesta Ljubljane je prejel poslovnež in gospodarski vizionar Jože Mermal za uspešno vodenje gospodarske družbe BTC ter uresničitve projekta BTC City Ljubljana, ki je poslovni unikat v svetovnem merilu. in prim. Anica Mikuš Kos, dr. med. pediatrinja in psihiatrinja ter strokovnjakinja za duševno zdravje otrok in mladostnikov za njeno dolgoletno predano delo z otroki, mladostniki in starši, za izjemen raziskovalni opus, zlasti za pionirsko delo na področju motenj pomanjkanja pozornosti in hiperaktivnosti.



Janković je skupaj s predsednico komisije za priznanja Nado Verbič poleg naziva častni meščan in meščanka podelil še druga priznanja mesta. Nagradi glavnega mesta sta prejeli humanitarni delavki Ivica Žnidaršič in Ivana Šebenik, plakete pa prvakinja v metanju krogle in kopja, ki je Slovenijo zastopala na paraolimpijskih igrah v Pekingu in Londonu, Tanja Cerkvenik, dolgoletna vodja Trubarjevega antikvariata Stanka Golob, društvo Čitalnica Blaža Potočnika in glasbena skupina Pankrti.



Seje sta se med drugim udeležila tudi predsednik državnega zbora in državnega sveta, Milan Brglez in Mitja Bervar.