sreda, 7. junij 2017

V Sloveniji bo prvič svetovni dan velnesa

V Sloveniji bo letos prvič organiziran svetovni dan velnesa (Global Wellness Day – GWD) . Ta bo v soboto, 10.6.2017, v različnih krajih po Sloveniji. Gre za mednarodni dogodek, ki poteka v skoraj 100 državah sveta na isti dan. To je priložnost, da ljudje brezplačno doživijo in preizkusijo storitve na področju velnesa, kot so gibanje, zdrava prehrana, duševni velnes, sproščanje, lepotna in telesna nega, … aktivnosti, s katerimi lahko preventivno poskrbijo za svoje zdravje. 


Namen dogodka je globalna promocija velnesa kot načina življenja. Pobudnica velneškega projekta z mednarodnim povezovanjem je Belgin Aksoy Berkin iz Turčije, ki je leta 2012 začela ozaveščati ljudi o pomenu dobrega počutja in aktivnega načina življenja.

Pri tem izjemnem mednarodnem dogodku, katerega slogan je »En dan ti lahko spremeni življenje«, bodo sodelovali: Terme Krka, Thermana, Terme Portorož, Terme Cerkno, Histria Botanica, Višja šola za kozmetiko in velnes Ljubljana, ŠUS Eurofitness, Terme Snovik, Rimske Terme ter drugi. Obiskovalci se bodo pri njih lahko brezplačno udeležili različnih vadb, delavnic, tečajev in individualnih svetovanj.

»GWD je začetek nečesa izjemnega, kar bomo razvijali skupaj na področju velnesa, za dobro vseh nas v Sloveniji,« je dejala mag. Monika Karan, ambasadorka GWD za Slovenijo, ki je tudi avtorica in urednica portala velnes.si.

Več informacij najdete na www.globalwellnessday.si in www.velnes.si